PAB logo

project image

PAB OPEN 2019

PABOPENpressebildevibekekjøde.jpg

Performance Vibeke Kjøde - Photo:


PAB OPEN 2019 vil bli arrangert på Grand Hotel Terminus 5 & 6 oktober 2019.
En unik kunstperformance festival i en hel fløy med 39 hotellrom i hotellets 5. etg.Program for kunstperformancefestivalen:
PAB OPEN 2019 - GRAND HOTEL TERMINUS 5 & 6 oktober

Kunstnerne for PAB open 2019:
David Alræk, Kjartan Andersen, Sara Arenfeldt, Kelvin Atmadibrata ,Janne Aass, Sophie Barth/Schouskollektivet, Alexandra Bischoff, Else Karin Tysse Bysheim and Linn Monika Børresen, Samuel Brzeski, Agnes Btffn , Gillian Carson, Dany DeVero, Susanne Irene Fjørtoft, Haruka Fukao/ Yohei Hamada, Amy Guilfoyle, Bianca Hisse, Alexandra Holownia, Kurt Johannessen, Johan F Källman, Nina Bang Larsen, SANGHOON LEE, Tina Mariane Krogh Madsen & Malte Steiner, Vincenzo Fiore Marrese, Ilze Mazpane and Sanita Duka, James McIlwrath, Iivi Meltaus, Elisa Miravalles, Patrick Morarescu, Gisle Nataas og Signe Schineller, Tita Polderman, Lykourgos Porfyris, Eivind Reierstad og Alexandre Guimarãres, Dana Sederowsky, Tanja Silvestrini, Jasemin Telle, Álvaro Terrones, Dick Turner, Sarah Tzara Victoria, Siri Bertling Wiik and Salka Hellbacka

PROGRAM LØRDAG 5 OKTOBER 2019

Åpning av PAB OPEN 2019 på Grand Hotel Terminus

Tid: 14:30 - 15:00 1.etg. Grand Hotel Terminus

Performanceprogram 39 hotelrom med performancer
med nasjonale/internasjonale kunstnere
Mer detaljert tid for de ulike performance vil bli
oppdatert nærmere festivalstart.
Tid: 15:00-18:00
5. etg. Grand Hotel Terminus


Karbornrefleksjoner seminar & middag
Pris: 350 kr. inkluderer vegansk & vegetarisk middag og en enhet drikke.

Tid: 19:00 - 21:00
1. etg restaurant/bistro Grand Hotel Terminus
Informasjon om eventen her:
Kjøp billetter for seminaret karbonrefleksjoner - innen 26 sept. her:
Billetter Karbonrefleksjoner (frist 26.sept)

Bar Amundsen
Hotellbar er åpen, kunstnere og publikum kan møtes i bar
Lørdag 5 oktober - klokken 21:00
1.etg. Grand Hotel Terminus

PROGRAM SØNDAG 6 OKTOBER 2019

Performanceprogram 39 hotelrom med performancer med nasjonale/internasjonale kunstnere
Mer detaljert tid for de ulike performance vil bli
oppdatert nærmere festivalstart.
Tid: 11:00-14:00
5 etg. Grand Hotel Terminus

PAB OPEN International open session
Klokken: 11:00-14:00
TBA

Susanne Irene Fjørtoft og Franzisca Siegrest.jpgHer er pressemelding PAB OPEN 2019

Performance Art Bergen gir opp Gamle Bergen Kretsfengsel - næringslivet åpner dørene for kunsten - Grand Hotel Terminus åpner opp 39 hotellrom for performancefestival til høsten.

Performance Art Bergen trodde nesten ikke sine egne ører da Grand Hotel Terminus åpnet dørene for performancefestivalen PAB OPEN 2019. Dette vil bli en unik opplevelse der 39 hotellrom vil inneholde ulike performance av internasjonale og nasjonale kunstnere. Som publikum vil du kunne gå inn i 5. etasje og oppleve et mangfoldig program av performative uttrykk som skjer parallelt på de enkelte hotellrommene.

Dette er en modig avgjørelse av et hotell som i årevis har støttet kunstscenen i Bergen igjenom kjøp og presentasjon av kunst og overnattinger til tilreisende kunstnere. Performance er en del av den visuelle kunsten, men samtidig et øyeblikkets “bilde” som deretter forsvinner. PAB Open er en festival som gir plass for eksperimentering og utprøving av performative uttrykk. En festival som hyller øyeblikkene, der du selv må være tilstede for å kjenne på atmosfæren og betrakte hendelsene. En opplevelse utenom det vanlige med et mangfold av lyder, bevegelser og historier.

Det er fjerde gang Performance Art Bergen arrangerer PAB OPEN. Denne gang vil de tilreisende kunstnerne bo på samme rom som de skal ha performance. Kunstneren booker inn for deretter å ha performance i åpningstiden for publikum, lørdag og søndag. Lørdagskveld blir det middagsseminar med overskriften Karbonrefleksjoner.

PAB oppfordrer kunstnerne til å ta toget til festivalen. Grand Hotel Terminus ligger ved togstasjonen. Derfor er festivalen lagt opp slik at kunstnerne kan komme med nattoget fra Oslo lørdag morgen, gå 50 meter over gaten, starte dagen med frokost/lunch på hotellet, for så å utføre performance. Det vil i de nærmeste ukene bli sendt ut en Open Call til en rekke internasjonale performance-organisasjoner for påmelding til PAB OPEN.

Vil BT følge festivalen og høre litt mer før nyheten sprer seg er gjengen i Performance Art Bergen veldig klar for å fortelle om dette unike konseptet. Vi håper på positiv svar.

Bio festivalen PAB OPEN:

PAB OPEN ble første gang arrangert i 2013 i Bergen Gamle Kretsfengsel, og arrangeres annethvert år. i 2015 hadde festivalen 80 nasjonale internasjonale utøvende kunstnere og over tusen besøkende gjester, også i 2017 var festivalen en ekstraordinær kunstopplevelse med 70 internasjonale utøvende kunstnere. Med hundrevis av forestillinger har festivalen hittil vært den største innen performancekunst i Norge.

PAB OPEN er en performance festival som skal gi rom for utprøving av nye kunstneriske uttrykk. Både erfarne og ferske kunstnere inviteres til å delta gjennom en Open Call.

Om Performance Art Bergen:

Performance Art Bergen (PAB) er en medlemsorganisasjon for performancekunstnere og andre interesserte i billedkunst-performance. Organisasjonen ble stiftet i 2011 og har siden da arrangert en rekke større internasjonale performance festivaler, utført internasjonal utveksling og hatt teoriprogram med seminarer og workshops. PAB har vært synlig i det offentlige rom med performance, samarbeidet med kunst og kulturinstitusjoner i Bergen om performaceprogram og jobber med teoriutvikling innenfor feltet for billedkunst-performance. PAB har som mål å styrke og synliggjøre performancekunst. PAB holder til i Bergen, men arbeider både nasjonalt og internasjonalt.

Performance Art Bergen er støttet av Bergen Kommune, Hordaland Fylke, Norsk kulturråd, samtidig takker PAB for samarbeidet med Grand Hotel Terminus.