PAB logo

project image

PAB Lokal - Barnas kulturhelg og kulturnatt - 14 & 15 sept.

PAB lokal - Et vennlig møte - Barnas kulturhelg
Barnas kulturhus - Bergen
Under Barnas kulturhelg 14. & 15. september kl. 13-16

I løpet av Barnekulturhelgen vil kunstnere fra Performance Art Bergen invitere alle de besøkende barna på kulturhuset for en interaktiv forestilling. Ytelse er en spontan ting, så her kan alt skje. Farger og materialer kan fort bli til et lunefullt levende bilde. En hendelse som ligner på dette var under familiedagen på USF. Her hadde barn besøk av The Pink Soap Bubble Ball, en radiostyrt bil med godteri, en ballongfiskestang, et gyllent råtemonster og mye mer.

Imagining futures
Av: Walk of shame
drop in tegneverksted og performance
Utstillingssalen - lørdag & søndag 14 & 15 sept 13-16

WALK OF SHAME (WOS) er et bergensbasert kunstnerkollektiv. WOS utforsker relasjonen mellom performative og sosiale rom gjennom visuelle landskap og interaktive møter mellom aktører og publikum. Kollektivet er blant annet inspirert av klubbkultur, natur, trashkultur og konsumerisme.

IMAGiNING FUTURES WITH WALK OF SHAME er et drop-in tegneveksted og en performance hvor vi inviterer barna og deres familier inn til å bli en del av vår verden.

Anne Marthe RyggSkulptur for dialog
Av: Anne Marthe Rygg
Malesalen
Lørdag 14 sept 13.45 – 16.00

«Skulptur for dialog» En interaktiv performance med fire ulike skulpturer. Deltakere inviteres til å ta på seg «dialog skulpturer» en material laget sfære man kan ta på seg over hodet. De blir oppfordret til å utforske hvordan «skulptursfæren» påvirker samtaler og møtet mellom dem.

Else Marie Bysheim


Performativt verksted - ull laboratoriet, med sansene i fokus
Av: Else Karin Tysse Bysheim
Malesalen
Søndag 15 sept 13.45 – 16.00

Barn og familier blir invitert innom ull - laboratoriet for å sanse og bruke saueull på ulike måtar- Her vil familiene bli oppmuntret til å bruke egne sanser. Barna og de voksne skal få lukte på ullen, se på ullen og jobbe med ullen for så å kunne ta valg ut i fra kroppslige opplevelser. Her er det fokus på opplevelsen underveis og hva som skjer med ullen videre finner vi ut underveis. Sammen karde, spinne og tvinne ulike tråer og eventuelt også filte.